LogoÖppettider:
enligt överenskommelse,
ring +46(0)709367100,
info@antiktitommarp.se


Start  »  Leksaker  »  Övriga leksaker  »  Steiff-Åsna
Steiff-Åsna
A donkey from Steiff

Åsna från leksakstillverkaren Steiff, höjd inkl öron 31 cm. Gott skick med märkningsknapp i ena örat.

"Margarete Steiff GmbH är en tysk leksakstillverkare. Företaget grundades 1880 av Margarete Steiff.

Ursprungligen tillverkade Margarete Steiff nåldynor, i form av en elefant, till sina vänner. När det visade sig att barn började använda elefanterna som leksaker började hon med framgång skapa leksaker på tema djur. T. ex. hundar, katter och grisar. Hon designade och tillverkade de flesta prototyperna på egen hand.

Sonen Richard gick in i firman 1897 och år 1902 inledde han tillverkning av björnar av tyg. Nallebjörnarna blev snabbt populära i USA och fick där namnet teddybjörn efter president Roosevelt. 1907 tillverkade Steiff 974.000 nallebjörnar och produktionen har ökat sedan dess.

Enligt Margarete Steiffs motto "Endast det bästa är gott nog för barnen", genomgår produkterna genomgripande tester och kontroller.

Varje djur från Steiff har en "knapp i örat" vilken var ämnad för att skilja Steiff original från kopior. Det var Margaretes brorson Franz som 1904 kom på idén att fästa knappen av metall, med en elefantsymbol, på leksakerna. Senare har elefanten på knappen ersatts med namnet "Steiff". Knappen fästs fortfarande på leksaker från Steiff." Källa: Wikipedia.

Relaterade produkter

Gunghäst

Läs mer »
 
Racerbil
Racing car, around 1950. German.
Läs mer »
 
Plåtbil

Läs mer »


 

 

Antikt i Tommarp  |  Adress: Gladsaxvägen 11  |  272 93 Tommarp  |  Tel: +46(0)709367100  |  Epost: info@antiktitommarp.se